Countdown
expired

18.ker - Arany János szabadulószoba

arany janos szabaduloszobaARANY JÁNOS –SZABADULÓSZOBA

„(...) a szoba egyáltalán nem tankönyvszagú, nem a magyardolgozatokból / érettségiről ismert feladatok köszönnek vissza, hanem rengeteg játékos ötlettel megfűszerezve kell számot adnunk tudásunkról.” (http://szabadulos.blogspot.com/2018/04/tudomanyos.html)

HELYSZÍN: Budapest, XVIII. kerület, Thököly utca 7. A Karinthy Frigyes Gimnáziumhoz tartozó épületben, mely a főépülettel szemben található.

Jelentkezés: telefonon (291-2072/119)
További információk, valamint a foglaltság megtekintése: https://naplo.karinthy.hu/szabaduloszoba

ÁR: 8000 Ft / csapat. A promóciós kupon felmutatásával: 4000 Ft / csapat
Csapatlétszám: 2-5 fő
Játékidő: 45 perc

A sikeres kiszabadulás érdekében a következő ismeretek elsajátítását ajánljuk:
• Arany János életrajza
• Arany János-művek közül
Versek: Letészem a lantot, Az örök zsidó, Epilógus, A rab gólya, Mindvégig, Ősszel, Kertben, A lejtőn
Balladák: Ágnes asszony, Vörös Rébék, Tengeri-hántás, Híd-avatás, Tetemre hívás

Lakatok, véres lepedő, képrejtvény, nyomozás...

A játékosok az Arany János Múzeumban annyira belemerülnek a költőóriás dolgozószobájának tanulmányozásába, hogy nem veszik észre, záróra van. A teremőr bezárja az ajtót, és távozik. 45 perc múlva meg fog szólalni a riasztó. Ráadásul más problémák is adódnak...

A sikeres szabaduláshoz nemcsak az Arany-művek ismerete, hanem leleményesség, kreativitás, valamint logikus gondolkodás is szükséges. A feladatok, kellékek kiválasztásánál ötvöztük a hagyományos és modern elemeket: titkosított dokumentumok, térkép, puzzledarabok, Zichy-illusztrációk, Ágnes asszony véres lepedője, walkie-talkie és még sok minden más várja a résztvevőket. A rejtvények minden egyes eleme Arany életművének fontos részleteibe avatja be a játékosokat.